Συντομο Βιογραφικο

Είμαι Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ).

Είμαι Αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Είμαι μαθηματικός, απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ (1984).

Διδάσκω μαθήματα του γνωστικού μου αντικειμένου (Μαθηματικά Ι, Μαθηματικά ΙΙ, Διαφορικές Εξισώσεις, Μετασχηματισμούς, Αριθμητική Ανάλυση, Θεωρία Παιγνίων, Συνδυαστική Βελτιστοποίηση, Στοχαστικές Διεργασίες, κλπ.). Το διδακτορικό μου είναι στον χώρο των αριθμητικών μεθόδων για συνήθεις διαφορικές εξισώσεις και πιο συγκεκριμένα στις εφαρμογές τους στον μικρομαγνητισμό (Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, 2000). Διαθέτει επιπλέον δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα MSc στην Μαθηματική Μοντελοποίηση (Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, 1996), και ένα MPhil στα δίκτυα Ουρών (Πανεπιστήμιο Μπράντφορντ, 1997).

Από τον Μάϊο του 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2002 εργάσθηκα ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης, στην ομάδα μικρομαγνητισμού του καθηγητή Ζόζεφ Φίντλερ.

Από τον Δεκέμβριο του 2003 ήμουν τακτικός Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών (ΓΤΘΕ). Από τον Ιούνιο του 2009 είμαι τακτικός Καθηγητής στο ΤΕΙ ΑΜΘ στο ΓΤΘΕ. Με την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά εντάχθηκα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ ΑΜΘ.
Διετέλεσα Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον Ιούνιο του 2004, μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Το ΚΤΕ ΑΜ-Θ υλοποίησε περισσότερα από 40 έργα κατά την διάρκεια της θητείας μου, μεγάλο μέρος των οποίων σε συνεργασία με επιχειρήσεις, επιμελητήρια και βιομηχανίες. Επιπλέον, διετέλεσα Προϊστάμενος του ΓΤΘΕ από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον διορισμό μου ως μέλους της ΑΔΙΠ (Απρίλιος 2013).

Τέλος, έχω περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, περισσότερες από 20 ανακοινώσεις σε συνέδρια με κριτές, και είμαι συγγραφέας δύο βιβλίων (“Ανώτερα Μαθηματικά για Μηχανικούς”, εκδόσεις Τζιόλα, 2005, δεύτερη έκδοση, 2015, «Matlab για Επιστήμονες και Μηχανικούς», εκδόσεις Τζιόλα, 2016).

Οι εργασίες μου έχουν περισσότερες από 900 ετεροαναφορές (https://scholar.google.com/citations?user=ve8gNooAAAAJ&hl=en), με h-index=12 και i10-index=18.